Entry terbaru

Lirik lagu Terima kasih Guruku by Afi Junior




Jom nyanyi sama-sama lagu Terima Kasih Guruku by Afi Junior



Tajuk : Terima Kasih Guruku
Penyanyi : AFI Junior (Akademi Fantasi Indonesia)
Pencipta: Melly Goeslaw, Syifa P



Pagiku cerahku
matahari bersinar…
ku gendong tas merahku
di pundak…

Slamat pagi semua
ku nantikan dirimu
di depan kelasku 
menantikan kami..

Guruku tersayang
guru tercinta
tanpamu apa jadinya aku…

Tak bisa baca tulis
mengerti banyak hal..
guruku terima kasihku…

Nakalnya diriku kadang buatmu marah…
namun segala maaf kau berikan..

reff::
Guruku tersayang …
guru tercinta tanpamu apa jadinya aku…
tak bisa baca tulis mengerti banyak hal…
guruku terima kasihku…


28 Comments
Tweets
Comments

28 Comments:

  1. Replies
    1. Guruku terima Kasih ku!!!!!!!!!!!!

      Delete
  2. menyanyi di hari isnin....eerrrr..monday blues

    ReplyDelete
  3. wow ! mcm best je lagu die :)

    ReplyDelete
  4. first time dengar lagu ni iM...macam best je..haha~

    ReplyDelete
  5. nyanyi dalam hati...kuat2 xleh..nanti hujan..hee

    ReplyDelete
  6. hehe.. comel !!

    http://irsyanim.blogspot.com/2011/10/gud-luck-negeri-sembilan.html

    ReplyDelete
  7. toi3.. nieza lompat3 sat.. waaaa.. dtg cni smbil tutup muke.. i segan u.. npe i kt ctu.. bahaha...

    comel an lagu nih... heheh.. ley jd memory la yek pas nih.. =)

    maaff lambt respon.. bru blk nih.. =)

    thanx kt blogger2 yang komen.. =)

    ReplyDelete
  8. jap jap jap.. haritu eden tak perasan yg bab p/s tu. cehh.. ekau jgn bising2.. hehehe biar kita berempat je yg tau :P

    ReplyDelete
  9. nanti perpisahan kami akan menyanyikan lagu nea ....
    sangat terkesan menurutku krna membwt kita ingat kembali bahwa guru adalah orang yang paling berjasa..

    ReplyDelete
  10. hanatasyah8/5/12 4:23 PM

    saya suka sangat kat lagu ini kerana lagu ini yang the best.Saya amat suka akan lagu ini kerana lagu ini telah membagi saya banyak idea.Saya akan membaginya kepada guru saya yang tercinta &yang tersayang yang berada di sekolah itu.Saya akan cakap begini(GURUKU YANG TERSAYANG & YANG TERCINTA)dan sebagai nya saya akan cakap yang sekian terima kasih.

    ReplyDelete
  11. hanatasyah8/5/12 4:26 PM

    saya amat suka akan lagu ini kerana lagu membagi saya satu idea yang baik yang saya tak pernah jumpa lah idea ni.Kalau boleh saya nak bagi lagu ni kat cikgu-cikgu saya itu yang sedang berada di sekolah itu.

    ReplyDelete
  12. lagu ni sesuai dinyanyikan masa sambutan hari guru nanti :)

    ReplyDelete
  13. saya pergi camping pada hri guru.pada mlm tu saya tlah menyanyikan lagu ni.

    ReplyDelete
  14. lagu neyh kan ,budakbudak form 1 buad persembahan time ari guru ari tu . sweet gilew =)

    ReplyDelete
  15. Best lagu ni..sedih bila tgk muka ank murid..

    ReplyDelete
  16. Lagu ni sama best jga..

    Senang, riang, hari yang kunantikan
    Kusambut, 'Hai' pagi yang cerah
    Mataharipun bersinar terang
    Menemaniku pergi sekolah
    Senang, riang, hari yang kuimpikan
    Jumpa lagi kawanku semua
    S'lamat pagi, guruku tersayang
    Ku siap mengejar cita - cita

    Dengarlah lonceng berbunyi
    Kawan segeralah berlari
    Siapkanlah dirimu
    Dalam mencari ilmu

    Waktu cepat berganti
    Hingga lonceng terdengar lagi
    Semua pun bersorak dengan riang

    Senang, riang, masa depan 'kan datang
    Capai ilmu setinggi awan
    Hingga nanti aku t'lah dewasa
    Dunia kan tersenyum bahagia

    ReplyDelete
  17. lagu yang cukup senang utk diingat tapi maksud yg cukup mendalam

    ReplyDelete
  18. I ♥Allah♥ I ♥Teacher I♥Family I ♥ Al-Quran I♥ Muhammad I♥ Malaikat I♥ Rasul



    (Sorry la tak betul sikit) =='

    ReplyDelete
  19. Iya punya notnya gaa
    Lagunya asyiikkk

    ReplyDelete
  20. Lagu inni mengingatkan aku... :*

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...